Tidligere avlstæver


Hundene på denne side er alle døde, men har spillet en stor rolle for Kennel Friias avl og det avls-materiale vi har i dag.

Frigg er kennelens stamhund og hunde der kan føres tilbage til hende har ofte mellemnavnet Agner, der i den nordiske mytologi var Friggs ynglingssøn.

Frigg er mor til Friia Agnar Working Class Hero (Worky) og Worky er mor til Friia Agnar Cocomo.  Cocomos  far er Beechcourt Cheshire Life.  Worky er også mor til Friia Agnar Joy, men her er Glencraig Diplomat far. Worky var en usædvanlig hund med et stort potentiale. Hun fik tre førstepræmier på stribe i åben klasse B og blev bedste hund af 28 på den ene af prøverne.

Friia Agnar Cocomo er bl. a. mor til Friia Agnar Kia,  hvis far er Varingo Stormbrook.  Kia blev førstevinder på flatcoats markprøve A vinderklasse i 2002. Hun er også mor til Friia Agnar Harthorn, der kom i vinderklasse, men ikke er blevet brugt i avlen.

Friia Agnar Joy er søster til Friia Agnar Jack, der er blevet brugt en del i avlen.  Han er bl. a. far til Flat Trials Wenja Fars Pisker.  Joy er mor til Friia Agnar Windy, der har klaret sig flot på prøve i Sverige.  Hun er også mor til nogle unge hunde, der viser stor potentiale. Alle vores tæver i tævelinjen går tilbage til hnde.

Blodlinien fra Beechcourt Cheshire Life går kun videre gennem Friia Agnar Cocomo og er desværre ved at gå tabt.

Glencraig Diplomat har spillet en stor rolle avlsmæssigt for vores kennel og også for andre kenneler, der satser på arbejdslinier.  Han er far til en række gode hunde, bl. a. Lars Baunkjærs Scarlett, der flere gange har været førstevinder m. cert.  Glencraig Diplomat havde et utroligt dejligt temperament, som han har givet videre til sit afkom.

 

                                                DKBRCH Riis Ivanhoe

DKBRCH  Jigger Albert

                                                DKCH Riis Jigger

                                                DKCH Woodland Way

DKCH Zanni

                                                Zika

                                            Whimsy of Warresmere

Jiggers Tarka Whimsy

                                            Jiggers Ann Bonnie

                                             BRCH Jiggers Albert

Frigg

                                             DKCH Zanni

                                               Tarncourt Crofter FTW

FTW Tarncourt Noteable

                                               Claverdon Lucretia SDC "A"

                                               Torwood Progress

Rose of the Flashes

                                               Guisecliff Folly

                                                    Tarncourt Noteable FTW

Beechcourt Cheshire Life

                                                   Rose of The Flashes


                                                   Jiggers Tarka Whimsy                        

Friia Agnar Working Class Hero

                                                   Frigg

Varingo Stormbrook.

Brook døde d. 1. nov. 2007.  Brook var en af de hunde, der gjorde en forskel, både for ejeren og dem, der lærte ham at kende. Han var ekstrem lydig samtidigt med at han var eksplosiv i sit arbejde.  Selv i efteråret 2006 var han med ude at apportere hele sæsonen og selv om tempoet ikke var, hvad det havde været, fandt han flere fugle end de fleste andre på grund af sine gode vildtfindende egenskaber og store erfaring. Brook havde det man vil kalde stil og var en fryd for øjet, når han arbejdede.  Han har aldrig knaldapporteret, han har aldrig været syg og 13 år gammel bevægede han sig uden tegn på gigt eller lignende.

Brook lærte dirigering nærmest af sig selv og stoppede som en bordercollie på fløjten med forbenene nede, sænket hoved og et fastlåst blik på føreren og han blev klog på jagt. Utallige er de oplevelser jeg har haft med ham, som der kan fortælles historier om, som fx. dengang på Holsteinborg, hvor han sidder sammen med to andre flatcoats foran mig, mens vi venter på drevet..  Pludselig rejste han sig og gik om bag ved mig for at besørge, hvorefter han helt af sig selv gik tilbage på sin plads og satte sig uden at jeg sagde et ord. Så var han klar.

Brook blev far til to brugschampions og mange gode hunde, der fik vinderplaceringer. Jeg har prøvet at være på prøve med ham, hvor en af hans døtre blev 1. vinder og han selv blev 2. vinder.  En af hans andre døtre Friia Agnar Windy har i særlig grad udmærket sig. Windy blev bedste minor breed og bedste retriever på det svenske hold.  Hun blev nr. 3 af de 18 hunde om fredagen og repræsenterede Europa teamet i den store konkurrence Jeep International. 

Brook har sat sig dybe spor i min egen kennels avlmateriale og vil fortsætte med at gøre det.  Han var en ener.

  
© Alex Faarkrog 2017