Opsamling af vildt


Hvis din hund vægrer at tage vildt er der flere metoder, der kan anvendes.  Her er nogle eksempler:

Prøv om du kan få hunden til at tage det fra hånden ved at du opilner dens jagtinstinkt ved at bevæge vildtet foran den. Man kan også sætte en snor i vildtet og trække det. Hvis den tager vildtet og har gjort det nogle gange, så prøv at kaste det og lad den knalde på det.  Samler den det ikke op går du bare hen til vildtet og prøver forfra.

Jaluosi er en grim ting, men i dette sammenhæng kan det med fordel anvendes.  Hvis du kender en hund der har et 100 % godt temperament og som ikke tager vildt ud af munden på andre, så kast et stykke vildt og når din egen hund står og tøver over det, så sendes den anden hund.  Første gang vil der nok ske det, at den anden hund tager vildtet, men anden gang har din hund fundet ud af hvad der sker og vil sandsynligvis skynde sig at samle vildtet op.

De fleste retrievere er meget glade for at apportere fra vand og er det til tilfældet, så prøv at lade din hund apportere vildtet fra vand.  Det er meget sværere for hunden at lade være med at tage vildtet i vandet.  Det kan være en god ide at binde en snor om vildtet, så den ikke får fat i en vinge, da den så vil tabe det når den kommer ind.  Taber den det så lad være at gøre et stort nummer ud af det, men prøv om du kan undgå det næste gang.

En snor rundt om vildtet eller et kan også bruges på land, men lad være at bruge en elastik da den kan springe i munden på hunden.

Det er også en mulighed at få hunden til at tage vildt i munden ved at bruge en gammel strømpe som alligevel skal kasseres.  Først lægger man dummien ind i strømpen, og lader hunden apportere den.  Når det fungerer, lægger man vildtet ind i strømpen, så der kun er lugten, hunden skal forholde sig til.  Når den apporterer vildt med strømpe, kan man begynde at klippe huller i strømpen, så vildtet kommer frem.

Det er vigtigt at du ikke gør nogen af tingene for mange gange i træk, da det ikke øger hundens motivation, men sænker den..   Prøv igen senere på dagen eller næste dag.


Hilsen Alex

© Alex Faarkrog 2017